Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. Met het project “ artist in residence” is Framer Framed actief in de Molenwijk tot eind 2019. Het project vindt plaats op de werkplaats Molenwijk naast de Molenwijkkamer.

De ruimte, geopend in september 2018, is opgezet voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. Als eerste artist-in-resident werkte kunstenaar Florian Braakman de afgelopen zes weken samen met buurtbewoners aan een tentoonstelling ter ere van het 50-jarig jubileum van de Molenwijk.

Het doel van Framer Framed is om in de Molenwijk een plek voor kunst en cultuur te faciliteren, waarbij er veel ruimte is voor samenwerking en ontmoeting. Bezoekers kunnen programma’s initiëren, deelnemen aan de organisatie, genieten van presentaties, met elkaar in gesprek gaan én samen eten. Verder wordt in Werkplaats Molenwijk ruimte geboden aan een kunstenaarsresidentie, waarbij kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk en daarbij in dialoog met de buurt nieuw werk maken. Behalve ontmoetingen tussen bewoners zelf, streeft Framer Framed ook naar uitwisseling tussen haar twee locaties: de kennis die wordt opgedaan in Werkplaats Molenwijk zal gedeeld worden met het huidige publiek van Framer Framed en vice versa.

Framer Framed in Molenwijk