Stichting Wijsneus organiseert activiteiten voor kinderen in Amsterdam Noord.

Wijsneus wil dat alle kinderen mee kunnen doen aan haar activiteiten. Daarom is deelname met stadspas gratis en proberen we het deelnemen aan een cursus zo makkelijk mogelijk te maken.

Wij hebben een breed aanbod in natuur & techniek, kunst & cultuur, sport&gezondheid, beroep&burgerschap en communicatie&media activiteiten.

Naschoolse activiteiten

Direct na schooltijd kunnen leerlingen, in de vertrouwde omgeving van de school, mee doen met een divers cursusaanbod. We luisteren naar de vraag van de school en stemmen daar een mooi aanbod op af. Kinderen kunnen tijdens de activiteiten ontdekken wat ze leuk vinden, ze leren nieuwe technieken en ontdekken nieuw dingen waar ze op school of thuis niet mee in aanraking komen. De cursus wordt door de vakdocent nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Een cursusreeks wordt standaard afgesloten met een presentatie aan de ouders.

Wijkclubs

Voor de wat oudere leerlingen organiseert Stichting Wijsneus wijkclubs verspreid door Amsterdam Noord. Een naschoolse activiteit gaat om kennismaken, bij een wijkclub gaat het naast kennismaken ook om verdiepen. Wijkclubs lopen een jaarlang door. De wijkclubs zijn afgestemd op de vraag van kinderen, ouders, scholen en professionals uit de wijk en vinden plaats verspreid door Amsterdam Noord.

Ben je benieuwd wat er bij jou op school of in de buurt te doen is? Neem dan een kijkje op www.sterrenmakers.nl en schrijf je in voor een activiteit.

In de vakanties organiseren wij leuke workshops op locatie! Altijd is er dus iets leuks te doen bij Wijsneus!