OVER DOCK
Mensen ondersteunen bij het verbeteren van hun eigen leven en het leven van anderen. Dat is de drive van DOCK. Wij ondersteunen bij hulpvragen in wijken en leggen de verbinding tussen zorg en welzijn en bewoners die (extra) hulp nodig hebben. Met ruim 600 medewerkers en meer dan 3000 vrijwilligers en stagiaires, is DOCK actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Aalsmeer, Zaanstad, Schiedam en Hellevoetsluis. In Amsterdam-Noord zijn we actief in het buurt en jongerenwerk.

Aanbod voor de buurt
In Noord beheert DOCK vier Huizen van de Wijk:Huis van de Wijk de BanneHuis van de Wijk de EvenaarHuis van de Wijk de Meeuw en Huis van de Wijk Waterlandplein. Een Huis van de Wijk is van alle bewoners uit de buurt; een ruimte voor denkers en doeners. Het huis verbindt mensen en instanties die elkaar verder kunnen helpen en zo de leefbaarheid van de wijk stimuleren. We bieden bewoners de ruimte aan om actief te zijn, te ondernemen, mee te doen, andere mensen te ontmoeten, te vergaderen, iets te leren van en aan een ander, maar vooral om plezier te hebben.

Verder kunt u bij onze participatiemedewerkers terecht voor het aanvragen en organiseren van bewonersinitiatieven. Hierbij werkt DOCK samen met een netwerk van actieve bewoners en de professionals van het stadsdeel, woningcorporaties, politie en andere welzijnsinstellingen.

Bent u benieuwd naar onze activiteiten? Neem dan een kijkje op de website Huis van de wijk Noord
HIER vind je locaties van Dock.

Jongerenwerk
De DOCK jongerenwerkers zijn regelmatig in de buurt te vinden. Ze zijn altijd in voor een praatje en kunnen je helpen bij het organiseren van activiteiten. Ook als je vragen hebt (bijvoorbeeld over werk, school, stage of vrije tijd) of ergens tegenaan loopt, kun je bij hen terecht.

Heb jij een goed idee?Een voetbaltoernooi, rapbattle of barbecue? Hoe organiseer je dat? De jongerenwerkers kunnen je hierbij helpen. Samen denk je na over hoe je dit kunt aanpakken en wie wat gaat doen. De activiteit organiseer je, samen met andere jongeren, vervolgens zelf. En dat is ook veel leuker!

Heb je nog geen idee wat je wilt organiseren? De jongerenwerkers denken graag samen met jou en vrienden mee over een leuke activiteit.

HIER vind je een overzicht van al onze locaties.